Barry Logger 2.000ste zijinstroom chauffeur in Friesland

Barry Logger 2.000ste zijinstroom chauffeur in Friesland
18-09-2018 11:36 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

HEERENVEEN - Om aan de onverminderd grote vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen werft de transportsector extra chauffeurs via doorstroom en zijinstroom. Barry Logger (38) is de 2.000ste die dankzij de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl een baan vond in de transportsector. Onlangs trad hij in dienst bij Van der Werff Logistics in Heerenveen.

Sectorinstituut Transport en Logistiek zorgt voor de uitvoering van de campagne ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Vakbonden en werkgevers in transport en logistiek (FNV, CNV, VVT en TLN) subsidiëren de opleiding van nieuwe vrachtwagenchauffeurs, via de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB). Inmiddels hebben honderden transportbedrijven, waaronder een toenemend aantal in het noorden van het land, gebruikgemaakt van de aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Specifiek werk

Van der Werff Logistics in Heerenveen is één van die bedrijven. Personeelsfunctionaris Mirjam Dijkstra: "De spoeling wordt hier in het noorden van het land steeds dunner. Wij vervoeren zendingen met afwijkende maten voor de bouw, industrie en agrarische sector. Laden en lossen gebeurt veelal met een meeneemheftruck. Het is lastig om voor dit specifieke werk geschikte chauffeurs te vinden. Zij-instromers zijn dan een uitkomst. Die kan je zogezegd nog kneden. Barry is daar een mooi voorbeeld van. Hij werkte als kraanmachinist in de offshore-industrie en wilde iets anders. We hebben hem binnen enkele maanden in onze overslagloods opgeleid tot een echte Van der Werff-chauffeur. Toen hij zijn E-rijbewijs had behaald, kon hij de kneepjes van het vak in de praktijk gaan leren. Inmiddels heeft hij het werk goed in de vingers. We zijn zeer tevreden over hem."

Mooie toekomst

Voor Barry Logger is bij Van der Werff Logistics een nieuwe fase in zijn leven aangebroken. "Tot voor kort werkte ik steeds twee weken op zee, waarna ik twee weken thuis was. Mijn ritme is nu heel anders en dat bevalt goed. Mijn vriendin vindt het ook veel beter zo. Als vrachtwagenchauffeur heb je een mooi vak. Wat ik er fijn aan vind, is dat je je werk lekker alleen kan doen terwijl je toch volop contact hebt met mensen. Ik zie hier een mooie toekomst. Voorlopig laat ik het allemaal over mij heen komen, maar als ik ooit iets met een kraan kan gaan doen bij Van der Werff zou ik dat natuurlijk fantastisch vinden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden