Transport Online - Miljardair Yusaku Maezawa eerste passagier SpaceX

Miljardair Yusaku Maezawa eerste passagier SpaceX

Miljardair Yusaku Maezawa eerste passagier SpaceX
18-09-2018 10:26 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Japanse zakenman en kunstverzamelaar Yusaku Maezawa is de eerste passagier die mee mag met een particuliere ruimtevlucht van het bedrijf SpaceX. Het is de bedoeling dat hij met een raket van het bedrijf een reis langs de maan maakt en daarna terugkeert naar de aarde.

De 42-jarige miljardair was in Los Angeles aanwezig toen aan het publiek bekend werd gemaakt wie de eerste particuliere ruimtereiziger wordt. Maezawa zegt dat het zijn levenslange droom was om de ruimte in te gaan. Alleen al het denken aan de reis doet zijn hart sneller kloppen, zei hij. Hij mag nog zes à acht medepassagiers uitnodigen.

De vlucht wordt gemaakt met de Big Falcon Rocket, of Falcon 9. Dat is een nieuwe raket van het bedrijf van Tesla-topman Elon Musk die nog in ontwikkeling is. Hoeveel betaald moet worden voor een ruimtevlucht van SpaceX, is niet bekend. Volgens SpaceX zal de reis naar verwachting in 2023 plaatshebben.

SpaceX is opgezet door zakenman Elon Musk, die ook de drijvende kracht achter autobouwer Tesla en betaaldienst PayPal.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions