Transport Online - FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel

FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel

FNV kondigt stakingen aan bij AkzoNobel
17-09-2018 17:30 | Binnenland | auteur ANP

WAPENVELD - Werknemers van AkzoNobel gaan staken. Medewerkers op vier locaties van het verfbedrijf leggen vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.

De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van Akzo al enkele malen. "Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht", zegt bondsbestuurder Erik de Vries. "Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken."

FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel wil praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

De locatie in Wapenveld trapt maandag af met de stakingen. De vestigingen die aansluiten zijn in Sassenheim, Hengelo en Arnhem.

AkzoNobel laat weten verbaasd te zijn over de stakingsoproep. "De bonden hebben nog niet eens ledenraadplegingen op alle locaties gehouden", zegt een woordvoerder. "Bovendien zijn we vorige week weer begonnen met overleg en we hebben ook deze week nog een gesprek gepland staan. We willen graag stap voor stap tot een overeenstemming komen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions