Clicky

 
Transport Online - Overslag Dordrecht Inland Seaport stijgt meer dan miljoen ton

Overslag Dordrecht Inland Seaport stijgt meer dan miljoen ton

Overslag Dordrecht Inland Seaport stijgt meer dan miljoen ton
17-09-2018 16:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - Maandagmiddag is het volledig hernieuwde bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend door Maarten Burggraaf (Wethouder Gemeente Dordrecht), Ronald Paul (Chief Operating Officer Havenbedrijf Rotterdam) en Leen de Koning (voorzitter BIZ Louterbloemen/Duivelseiland)​.

Het is een tastbaar visitekaartje van de revitalisering en upgrading van de Dordste zeehavens die de gemeente Dordrecht en het Havenbedrijf Rotterdam zo’n vijf jaar geleden zijn gestart. De nieuwe richting legt geen windeieren. De overslag van Dordrecht Inland Seaport steeg in de periode 2013 tot en met 2017 met meer dan een miljoen ton tot ruim 3,7 miljoen ton.

“Vandaag is een mooie mijlpaal richting een nog betere toekomst bereikt”, aldus wethouder Maarten Burggraaf die namens de gemeente de opening verrichtte. “De revitalisering wordt weerspiegelt in stijgend vertrouwen van ondernemers in het gebied. Niet alleen is het aantal bedrijven toegenomen, maar ook daar reeds gevestigde ondernemers hebben de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in het gebied. Ik denk dan aan Standic, Silo Dordrecht, ZHD, Jansen Reycling group, Meijndert Tanktransport, Quartzline, VSM, DSV Air&Sea BV​, Engie, Valk Logistics en Dimco.” Goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid!” Eind vorig jaar waren er meer dan 4.000 mensen aan het werk in Dordrecht Inland Seaport.

Handhaving

De Gemeente en het Havenbedrijf hebben gezamenlijk zo’n 4 miljoen euro geïnvesteerd in de ‘make over’ van Louterbloemen, die onder andere bestond uit het herinrichten van de openbare ruimte. Ook is er een convenant afgesloten voor een betere handhaving door BOA Rotterdam en Stadsbeheer Dordrecht.

Hotspot

“Naast de opknapbeurt voor Louterbloemen hebben we ook de havens op diepte gebracht en Kilkade 7 gereed gemaakt voor verdere ontwikkeling”, vult Ronald Paul, chief operational officer van het Havenbedrijf Rotterdam aan.

“Ook zijn de OV-verbindingen, onder andere met NS station Dordrecht, sterk verbeterd. Voor de komende jaren staat dan de optimalisatie van de Wilhelminahaven op het programma, met onder meer ligplaatsen voor de binnenvaart en een duwbakvak. Dordrecht groeit zo echt uit tot een hotspot voor bulkoverslag, maritieme maakindustrie en logistiek dienstverleners.”

Dordrecht Inland Seaport beslaat zo’n 290 hectare, waarvan 172 hectare bedrijfsterrein. De maximale diepgang voor scheepvaart bedraagt 9,45 meter.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden