Clicky

 
Transport Online - NS en ProRail zetten in op snelle trein van Amsterdam naar Berlijn

NS en ProRail zetten in op snelle trein van Amsterdam naar Berlijn

NS en ProRail zetten in op snelle trein van Amsterdam naar Berlijn
17-09-2018 08:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie FE

AMSTERDAM - Vanochtend om 09:27 uur is vanaf Amsterdam Centraal een symbolisch snellere intercity naar Berlijn vertrokken. Namens ProRail is President Directeur Pier Eringa aan boord van de éénmalig snellere trein. Naast reizigers die gewoon naar Hannover of Berlijn willen reizen zijn ook de bestuurders van NS, Schiphol en ambtenaren uit Nederland en Duitsland. Staatssecretaris van Veldhoven zwaaide de delegatie uit.

Onderweg bespreken zij de mogelijkheden en opties voor een snellere trein. Zo is de Nederlandse delegatie goed voorbereid op het grote aantal gesprekken dat tijdens Innotrans op de agenda staat. Normaal doet de trein er 6 uur en 22 minuten over - vandaag is dat een half uur korter door in Nederland alle stops over te slaan.

Gemak en comfort

Pier Eringa: “Iedereen die met de trein naar Parijs, Londen of Berlijn reist weet dat de trein veel voordelen heeft ten opzichte van het vliegtuig. Je zit in een comfortabele stoel. In de trein zit een bar of restaurant waar je eenvoudig even heen loopt. Geen tijdrovende checkin bij de douane, niet twee uur van tevoren op de luchthaven, je komt aan in hartje centrum van de stad en hoeft dus niet over te stappen en belangrijk, er zijn ook geen verborgen extra kosten voor een plek voorin of voor het meenemen van een koffer. Er is een nieuwe generatie die graag een alternatief vervoermiddel wil hebben voor het vliegtuig. Zij kiezen voor het comfort en het gemak van de trein en het duurzame karakter”

Minder stoppen en harder rijden

De trein naar Berlijn slaat vandaag alle stations in Nederland over. Daarnaast moet de trein ook harder rijden op bepaalde stukken. Daarmee wordt de reistijd al een stuk korter. Om echt een alternatief of aanvulling te bieden voor het vliegtuig wil ProRail dat de reistijd Amsterdam-Berlijn twee uur korter wordt. 

Innotrans

Dinsdag 18 september 2018 begint in Berlijn de spoorbeurs Innotrans. Dit is de grootste vakbeurs ter wereld voor de railsector. President-Directeur Pier Eringa gaat tijdens Innotrans onder meer in gesprek met alle betrokken partijen over versnelling van de verbinding Amsterdam-Berlijn.

Roger van Boxtel: “Tijdens Innotrans komt de hele spoorsector samen op één beurs. Dat is een unieke kans om in een paar dagen met iedereen in gesprek te komen die een rol heeft bij de trein tussen Amsterdam en Berlijn. Waarom willen we dit graag? De grote steden binnen Europa moeten sneller bereikbaar zijn per trein - en we kunnen dit traject ook echt sneller rijden. In Berlijn gaan we praten met Deutsche Bahn, met het stadsbestuur, met de Duitse staatssecretaris van Verkeer en Vervoer en als zij van hun kant willen meewerken dan ben ik ervan overtuigd dat we over een paar jaar een veel snellere trein hebben”.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden