Clicky

 
Transport Online - LAG Trailers opent nieuwe productielijn voor bulkcontainers

LAG Trailers opent nieuwe productielijn voor bulkcontainers

LAG Trailers opent nieuwe productielijn voor bulkcontainers
15-09-2018 10:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREE(B) - COO Rob Ramaekers van LAG Trailers deelt verheugd mee dat vlak voor de zomervakantie de investering in de nieuwe productielijn voor bulkcontainers werd afgerond. Dankzij deze investering kunnen de bulkcontainers nu ook van begin tot eind gelast worden in een zogenaamde takt-lijn. Dit is in overeenstemming met de gestroomlijnde takt-lijn voor de bulkwagens, welke LAG in 2016 in gebruik nam.

Capaciteitsverhoging

Ten gevolge van de implementatie van deze vernieuwde lijn stijgt de efficiëntie met meer dan vijftien procent en verhoogt LAG de capaciteit in één shift van vijf naar zeven stuks per week. In combinatie met het toenemend gebruik van de ‘global supply chain’ van de transportdivisie binnen het moederbedrijf CIMC brengt dit de capaciteit voor bulkcontainers op jaarbasis naar 600 stuks.

De investeringen zijn hiermee zeker nog niet afgerond. De Belgische tankbouwer onderzoekt momenteel ook nog in detail welke stappen in het productieproces verder gerobotiseerd kunnen worden.

Logische stap in de vernieuwde strategie

De nieuwe optimalisatie van de productie volgt op de investering uit 2017, van circa 2 miljoen euro in de spuit- en drooghallen en de eindmontagelijn voor zowel bulkwagens als bulkcontainers. Deze eindmontagelijn verhoogde zo zijn capaciteit in 1 shift naar 20 stuks per week, waardoor de totale beschikbare jaarcapaciteit 1.800 stuks bedraagt.

“Dit alles past in de strategie om tegen 2020 de totale productie van tankwagens te verhogen met 25 procent om zo te komen op 2.500 voertuigen op jaarbasis. Zo zijn er weer een aantal belangrijke stappen genomen in de lange termijnvisie om de nummer 1 tankwagenbouwer van Europa te worden”, aldus COO Rob Ramaekers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden