Vrachtwagenchauffeurs door politie gecontroleerd op gebruik alcohol

Vrachtwagenchauffeurs door politie gecontroleerd op gebruik alcohol
14-09-2018 15:58 | Controles | auteur Redactie [FE]

VLISSINGEN - Vrijdagochtend 14 september zijn in het havengebied van Vlissingen-Oost ruim honderd vrachtwagenchauffeurs op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De controle was vooral gericht op het gebruik van alcohol door vrachtwagenchauffeurs, omdat het volgens de politie bekend is dat zij 's morgens vroeg nog dronken achter het stuur zitten. Vaak komt dit door restalcohol van de avond ervoor.

Samenwerking

Tussen 6.00 en 10.30 uur controleerden agenten met opsporingsambtenaren van de douane de bestuurders van 70 vrachtwagens, bijna dertig bedrijfsbusjes, zeven personenauto's, een bestuurder van een heftruck en een bromfiets.

Limiet

Bij twee bestuurders werd nog restalcohol geconstateerd. Eén bestuurder zat boven de wettelijk toegestane limiet en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De ander bleek net onder de limiet te zitten en kreeg een waarschuwing.

Douanegoederen

De douane onderwierp verder een aantal voertuigen aan een controle vanwege het vervoer van douanegoederen. Er werden geen bijzonderheden ontdekt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden