Transport Online - Kajak van vermiste Arjen Kamphuis gevonden

Kajak van vermiste Arjen Kamphuis gevonden

Kajak van vermiste Arjen Kamphuis gevonden
13-09-2018 13:48 | Buitenland | auteur ANP

BODØ - De politie in Noorwegen heeft de kajak van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis gevonden. De kano is gevonden in de omgeving waar eerder andere spullen van hem zijn gevonden. Welke dat zijn wil de politie nog niet zeggen. Volgens het Noorse tv-station TV2 zouden er identiteitspapieren van Kamphuis bijzitten.

De kano is volgens de politie gevonden tijdens een zoektocht die volgde op de vondst van die spullen. Een visser vond die, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

Er was al gezegd dat Kamphuis in Nederland een opvouwbare kajak had gekocht voor zijn vakantie om bij de fjorden van Noorwegen te gaan kajakken. De politie denkt dat Kamphuis de kajak misschien heeft meegenomen in een donkere tas. Toen hij uitcheckte uit het hotel in Bodø op 20 augustus, was hij in het bezit van twee donkere tassen, stelt d epolitie. Het gewicht van de opvouwbare kajak is 15 kilo.

De familie van Kamphuis had donderdagochtend nog niet gehoord wat voor spullen waren gevonden, maar zei blij te zijn dat er uitgebreid wordt gezocht naar Kamphuis. "Ze zijn nu in een groter gebied aan het zoeken. Er zijn ook drie verschillende diensten bezig met de zaak. We zijn er blij mee en hebben het gevoel dat er hard aan wordt gewerkt om hem te vinden'', aldus een woordvoerster van de familie. "Er zijn op dit moment een hoop open vragen, we houden ook daarom ook zeker goede hoop.''

Sinds zondag zijn ook twee Nederlandse agenten in Bodø om te helpen bij het onderzoek. De vermiste cybersecurityspecialist woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions