Transport Online - Hiab lanceert op IAA vernieuwde JONSERED-recyclekranen

Hiab lanceert op IAA vernieuwde JONSERED-recyclekranen

Hiab lanceert op IAA vernieuwde JONSERED-recyclekranen
13-09-2018 13:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert op IAA 2018 de vernieuwde serie JONSERED-recyclekranen voor intensief recyclingwerk. Dit is onderdeel van de langetermijnstrategie van Hiab, waarin het bedrijf zijn expertise en aanbod voor afvalbeheer en recyclingsegment bundelt. De nieuwe serie verbeterde JONSERED-recyclingkranen wordt onderdeel het uitgebreide aanbod afval- en recyclingtoepassingen van Hiab.

De serie recyclingkranen bestaat uit zes kraanmodellen voor het capaciteitsbereik van 10 tot 16 ton/meter. De JONSERED-recyclingkraan kan samen met de MULTILIFT-haak worden gecombineerd tot een eenvoudig op afstand bedienbare eenheid voor het efficiënt verwerken van materialen.

De JONSERED-recyclingkranen staan bekend om hun duurzaamheid en productiviteit en bieden oplossingen en functies die de levensduur van materialen verlengen. De twee nieuwe veiligheidssystemen, Safety+R en Safety+RS, staan garant voor de veiligheid van JONSERED-klanten, maar ook voor de keuze van de voor hun beste kraanoptie. Safety+R bevat alle essentiële veiligheidsfuncties, terwijl Safety+RS extra functies biedt voor nóg efficiëntere en eenvoudigere kraanbediening.

"Werken in de afval- en recyclingindustrie brengt een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Omdat het om duurzame operaties gaat, wordt er extra op onze klanten gelet en zijn de verwachtingen van hun eindklanten hoog. Daarom leggen we veel nadruk op de ontwikkeling van een kraanserie die zware en intensieve belastingcycli en lange werkdagen met continu bedrijf aankan, en kan voldoen in processen waarin de klant staat op hoge prestatienormen, efficiency en duurzaamheid", zegt Hans Ekman, vice-president van LOGLIFT en JONSERED-bosbouw- en recyclingkranen, Hiab.

Duurzaamheid staat centraal in de bedrijfsstrategie voor de lange termijn van Hiab. De wereldwijde toename van transportvolumes en een stijgende vraag naar efficiënte levensduur-oplossingen maken duurzame oplossingen essentieel voor de toekomst van het bedrijf. JONSERED-kranen zijn voorzien van een aantal functies die, behalve dat ze het gebruik van de kranen vereenvoudigen, ook de CO2-afdruk van klanten verminderen. Zo kunnen kranen worden geconfigureerd voor een hydraulisch systeem van een variabele pomp dat de levensduur van hydraulische olie verlengt en het brandstofgebruik tijdens gebruik van de kraan met wel 20% verlaagt.

Elke kraan is voorzien van een coating tijdens een milieutechnisch degelijke voorbehandeling en een lakproces met nDurance om onder alle weersomstandigheden bescherming te bieden. Hiab maakt in zijn producten ook gebruik van gecertificeerd staal en de kranen zijn voor 95% recyclebaar. JONSERED-recyclingkranen kunnen worden uitgerust met cycloontanks voor zuiniger brandstofgebruik die geschikt zijn voor het toepassen van milieuvriendelijke hydraulische olie.

De nieuwste toevoegingen aan de serie JONSERED-recyclingkranen van Hiab zijn de JONSERED 1250RZ- en JONSERED 1500RZ-recyclingkraan. Deze zijn speciaal ontworpen om de zware belastingcycli in extreme recyclingtoepassingen zoals de verwerking van schroot of sloopafval te doorstaan, waarbij het belangrijk is te kunnen beschikken over high-performing kranen die snel, duurzaam en uitermate veilig zijn. De JONSERED 1250RZ heeft een licht, compact design met een kortere giek, waardoor deze op kleinere voertuigen kan worden gemonteerd, inclusief alle Euro6-trucks. "De JONSERED 1250RZ is de perfecte recyclingkraan voor kleinere trucks", zegt Toni Kymäläinen, productmanager bij Hiab.

"De kraan is sterk, duurzaam en snel, maar lichter dan andere kranen uit ons aanbod. Ofschoon we deze kraan oorspronkelijk hebben ontworpen met de verwerking van schroot en andere zware recyclingtoepassingen in gedachten, is hij extreem flexibel en kan hij ook worden gebruikt voor het verwerken van materialen als zand, gravel en andere volumineuze vulmaterialen".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions