Clicky

 
Transport Online - Kögel lanceert op IAA nieuw containerchassis [+foto's&video]

Kögel lanceert op IAA nieuw containerchassis

Kögel lanceert op IAA nieuw containerchassis [+foto's&video]
13-09-2018 13:15 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HANNOVER - Kögel breidt zijn veelzijdige containerchassisportfolio uit met een volledig nieuw containerchassis met lichte constructie en uitschuifsysteem in het midden. De nieuwe Kögel Port 45 Triplex beleeft op de IAA Commercial Vehicles (IAA Nutzfahrzeuge) 2018 zijn première. Dit containerchassis is met een laag eigengewicht van circa 4.480 kilo in de basisversie, een technisch totaalgewicht van 41.000 kilo en een schoteldruk van 14.000 kilo geschikt voor het transport van 20-, 30-, 40- en 45-voet ISO-containers en 40- en 45-voet highcube-containers.

De nieuwe Port 45 Triplex behoort met een mogelijk eigengewicht vanaf 4.250 kilogram met individuele kenmerken momenteel tot de lichtste containerchassis op de markt. Dit zorg voor een nuttig laadvermogen van meer dan 36.520 kilo en garandeert bovendien een maximale rentabiliteit in het intermodale vervoer. Dit gewicht is het resultaat van een maximale gewichtsoptimalisatie van het chassis.

De ellipsvormige perforaties in de lichte constructie zorgen daarbij voor een optimale spanningsverdeling. Het lage eigen gewicht in de basisuitvoering laat zich met gewichtsbesparende optionele uitrustingen zoals aluminium velgen en luchtketels nog verder verlagen.

Een eenvoudige en comfortabele bediening staan bij de Port 45 Triplex op de voorgrond. De nieuw ontwikkelde, zesvoudig in kogellagers gelagerde eendelige frontuitschuifeenheid overtuigt niet alleen door haar eenvoudige bediening, maar ook door de geringe complexiteit en reparatiegevoeligheid van het mechanisme. De verzonken lucht-licht-console bevindt zich beschermd in het voorste uitschuifmechanisme, waardoor de vrije ruimte voor de aansluitleidingen naar de trekker duidelijk groter wordt.

Het uitschuifmechanisme in het midden laat zich afhankelijk van het gebruiksdoel of van de vervoerde container met de trekker uitschuiven naar vier verschillende posities. Voor een langere levensduur beschikt het middelste uitschuifmechanisme bij de Port 45 Triplex over een onderhoudsarme geleiding op kunststof geleiders en twee uitschuifrollen. Het achterste uitschuifmechanisme is vergelijkbaar geconfigureerd. Dit is via een handslinger snel instelbaar in zeven mogelijke posities.Veelzijdige inzetbaarheid

De Port 45 Triplex is bij ingeschoven chassis standaard geschikt voor het vervoer van een aan de achterzijde aansluitende 20-voet ISO-container. Zijn de achterste en middelste uitschuifmechanismen uitgeschoven, dan passen twee 20-voet ISO-containers of een 30-voet ISO-container of een 40-voet highcube-container of een 45-voet highcube-container met short tunnel erop. Zijn alle drie de uitschuifmechanismen uitgeschoven, dan staat niets het vervoer van een 45-voet highcube-eurocorner-container meer in de weg. De op de IAA tentoongestelde trailer toont eveneens de opties voor opname van 40- en 45-voet ISO-containers en van een 13,6 meter lange, achteraan vlak aansluitende wissellaadbak en van een zware 20-voet ISO-container in het midden.

KTL-coating: duurzame bescherming tegen corrosie

Zoals bij alle Kögel Port containerchassis is het volledige voertuigchassis van de Port 45 Triplex duurzaam tegen corrosie beschermd dankzij de Nano-Ceramic-technologie en de KTL-coating met daarbovenop UV-lakwerk.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden