Transport Online - 'Aantal vluchten Schiphol tot 2023 bevriezen'

'Aantal vluchten Schiphol tot 2023 bevriezen'

'Aantal vluchten Schiphol tot 2023 bevriezen'
13-09-2018 11:50 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Omwonenden van Schiphol verzetten zich tegen een verdere groei van de luchthaven en stellen dat uitbreiding tot 2023 op wettelijke gronden onmogelijk is. Pas wanneer aan veiligheids- en milieunormen wordt voldaan en het Nederlandse luchtruim opnieuw is ingedeeld, kan Schiphol mogelijk weer groeien. "Tot 2023 en mogelijk later is de veiligheid niet op orde en is er geen ruimte meer voor groei'', bevestigt Kees van Ojik namens de omwonenden een bericht in De Telegraaf.

Van Ojik heeft zitting in de Omgevingsraad Schiphol (ORS), een adviesorgaan van minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Daarin hebben gemeenten, luchtvaart, bewoners, milieugroepen en andere belanghebbenden zitting. De ORS zal voor het einde van het jaar een advies uitbrengen over de ontwikkeling van Schiphol tot 2030.

Als voorschot daarop stellen de omwonenden dat uitbreiding van de vluchten tot 2023 niet mogelijk is. "De feiten zijn ongemakkelijke waarheden waar niemand onderuit kan", zegt Van Ojik.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions