Clicky


MOL Chemical Tankers vestigt zich in Antwerpse haven

MOL Chemical Tankers  vestigt zich in Antwerpse haven
13-09-2018 11:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWEREPEN -De Japanse groep MOL Chemical Tankers komt naar de haven van Antwerpen. Samen met de havengroep SEA-Invest wordt 300 à 400 miljoen euro geïnvesteerd voor de bouw van een tankterminal voor vloeibare chemicaliën. Dit is opnieuw een bevestiging van de aantrekkelijkheid van de haven voor grote investeerders.

Joint venture Sea-Mol

Mol Chemical Tankers, onderdeel van de Japanse groep Mitsui O.S.K. Lines, gaat samen met SEA-Invest een opslagtankterminal bouwen in de haven van Antwerpen. Daarvoor wordt de joint venture Sea-Mol opgericht, die hiervoor 300 à 400 miljoen euro zal investeren.  Naar verwachting levert deze nieuwe investering 100 directe jobs op.

Nieuwe invulling Delwaidedok

De tankterminal komt op een site van 45 hectrae aan het Delwaidedok. Dit is slechts een deel van de concessie waarvoor het Havenbedrijf in 2018 een bevraging had opgestart. Hiervoor werden zes kandidaten weerhouden. Sea-Mol was daar een van; de gesprekken met hen worden opgestart met het oog op het afsluiten van een concessieovereenkomst. Met de overige vijf kandidaten gaan de gesprekken verder voor de optimale invulling van de rest van het terrein.

Versterking chemische cluster

Jacques Vandermeiren, CEO Havenbedrijf Antwerpen: "Deze investering is een nieuwe bevestiging van onze aantrekkingskracht op belangrijke investeerders. Het versterkt  bovendien onze rol als een van grootste chemische clusters ter wereld. Zeer goed nieuws dus voor de haven en voor onze economie."