GLS neemt Canadese pakketdienst Dicom Canada over

GLS neemt Canadese pakketdienst Dicom Canada over
13-09-2018 10:37 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - General Logistics Systems (GLS) kondigt de overname aan van de Canadese pakketdienst Dicom Canada van Wind Point Partners, een in Chicago gevestigd private-equitybedrijf.

Dicom Canada biedt hoofdzakelijk B2B-pakketdiensten aan. Het bedrijf is in heel Canada actief, maar concentreert zich op de oostelijke provincies Ontario en Quebec. Canada is de tiende economie ter wereld¹, waarbij Ontario en Quebec 57 procent van het BBP van het land vertegenwoordigen². Dicom Canada is zodanig gepositioneerd dat het kan profiteren van de groeitrends in deze markten en GLS voorziet van een gevestigde marktpositie in deze economische regio.

Dicom Canada levert pakket-, vracht- en logistieke diensten via het wegvervoer. Voor een pan-Canadese logistieke dienstverlening beschikt het bedrijf over een netwerk van 28 depots en werkt het samen met partners door heel Canada. Dicom Canada heeft de afgelopen jaren een goede omzet- en winstgroei gerealiseerd. De activiteiten van Dicom Canada in de Verenigde Staten vallen buiten de overname.

GLS neemt het bedrijf over zonder schulden (debt and cash free) voor 360 miljoen Canadese dollar (ca. 238 miljoen euro). Dicom Canada genereerde in de 12 maanden tot en met 30 juni 2018 een niet-gecontroleerde omzet van 233 miljoen Canadese dollar. Toestemming van de toezichthouder was voor de overname niet nodig.

Rico Back, Chief Executive Officer van Royal Mail Group: “Deze overname is in lijn met de strategie van GLS om door gerichte acquisities groeisegmenten buiten Europa te ontsluiten. Met een sterke aanwezigheid in het oosten van Canada en een focus op het B2B-segment is het businessmodel van Dicom Canada vergelijkbaar met dat van GLS: een kwalitatief hoogwaardige bezorgdienst, gebaseerd op betrouwbaarheid en uitstekende klanttevredenheid.”

De leiding over Dicom Canada blijft in handen van Rick Barnes, President van Dicom Canada, en het huidige managementteam. Voor de financiële verslaglegging zal Dicom Canada volledig binnen GLS worden geconsolideerd.



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden