Hapag-Lloyd doopt LNG containerschip 'Al Jmeliyah' in Rotterdam

Hapag-Lloyd doopt LNG containerschip 'Al Jmeliyah' in Rotterdam
12-09-2018 13:46 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Dinsdag 11 september werd het 15.000 TEU-schip "Al Jmeliyah" officieel gedoopt in Rotterdam. De naamgever is Inge Sijbesma, de vrouw van Feike Sijbesma, CEO van DSM, één van de grootste klanten van Hapag-Lloyd in Nederland. De naam "Al Jmeliyah" is Arabisch voor "de mooie."

Dit was niet de eerste keer dat Hapag-Lloyd een schip in Rotterdam doopte. De meest recente was de doop van de "Rotterdam Express" in 2000. "Met zijn 4.890 TEU was het schip voor die tijd enorm", aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd. "Nog geen 20 jaar later doopt hier een schip dat drie keer zo groot is. Dit illustreert de enorme veranderingen in onze industrie op het gebied van capaciteiten en technologieën."

"We zijn erg trots om deze naamgevingsceremonie in de ECT Delta-terminal te organiseren, omdat het getuigt van de hechte relatie die we hebben met Hapag-Lloyd", aldus Leo Ruijs, CEO van Hutchison Ports ECT Rotterdam. "Deze relatie gaat nu bijna 50 jaar terug. Het eerste Hapag-Lloyd-schip meerde hier aan in oktober 1968."

De "Al Jmeliyah" is in 2016 gebouwd voor de United Arab Shipping Company (UASC), die in mei 2017 is gefuseerd met Hapag-Lloyd. Het schip is 385,5 meter lang en 51 meter breed. Daarnaast is het een van de 17 "LNG-ready" -schepen van Hapag-Lloyd die technisch zijn uitgerust om vloeibaar aardgas te gebruiken. Het werd vervaardigd door Hyundai Samho Heavy Industries in Zuid-Korea.

De "Al Jmeliyah" is actief in de FE4-dienst, de Far East Loop 4. Vertrekkend vanuit Rotterdam, vaart het naar Hamburg, Antwerpen, Southampton, Yantian, Shanghai, Busan, Ningbo en Shanghai alvorens terug te gaan naar Europa.

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier