KRO-NCRV schrapt 24 journalistieke banen

KRO-NCRV schrapt 24 journalistieke banen
11-09-2018 17:48 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Bij de afdeling tv-journalistiek van de KRO-NCRV verdwijnen 24 van de veertig banen. Journalistenvakbond NVJ heeft bevestigd dat de directie dit het personeel heeft laten weten. De directe reden is dat het programma Brandpunt+ op televisie stopt.

De medewerkers zouden in oktober horen wie er weg moet. De KRO-NCRV zegt geen risico te willen lopen als er binnenkort vanuit de NPO wordt bezuinigd op journalistieke programma’s. De NVJ dringt er echter bij de omroep op aan de aangekondigde ontslagronde snel terug te draaien.

Volgens een woordvoerder van KRO-NCRV is het besluit om te stoppen met Brandpunt+ genomen door de NPO. Het dreigende einde van Brandpunt+ werd al half juni gemeld, toen de redactie van het naderende einde van het programma op de hoogte werd gesteld.

Vorige week werd bekend dat het kabinet 40 miljoen euro extra zou hebben vrijgemaakt voor de publieke omroep, waardoor de eerder aangekondigde bezuinigingen van 62 miljoen euro door dalende reclameinkomsten mogelijk meevallen. Hierover wordt op Prinsjesdag meer bekendgemaakt. "Dat geld is onder meer bedoeld om te investeren in journalistieke producties'', zegt NVJ-secretaris Thomas Bruning. "Dat KRO-NCRV nu toch uit voorzorg mensen op straat gaat zetten, is alles behalve de bedoeling.''

De NVJ wil op zeer korte termijn met de omroep en de NPO om tafel om garanties te krijgen dat een deel van het geld in Brandpunt+ wordt geïnvesteerd. NPO-directeur Frans Klein beloofde twee weken geleden bij de najaarspresentatie dat de publieke omroep niet gaat snijden in journalistieke programma's.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden