Clicky

 
Transport Online - Rotterdamse haven: extra inspectiepunt levende dieren na brexit

Rotterdamse haven: extra inspectiepunt levende dieren na brexit

Rotterdamse haven: extra inspectiepunt levende dieren na brexit
11-09-2018 16:10 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Het Havenbedrijf Rotterdam wil dat er zo snel mogelijk een oplossing komt voor de import van levende dieren per schip uit het Verenigd Koningrijk. Na de brexit is import van onder meer levende paarden niet meer mogelijk omdat er rond de ferryterminals in Hoek van Holland en Vlaardingen geen inspectiefaciliteiten zijn.

Normaal gesproken moeten bedrijven zo'n inspectiepunt, een grote gekoelde opslagfaciliteit, zelf realiseren. Door de onzekerheid rond de brexit willen bedrijven dit nu niet doen. Het Havenbedrijf wil daarom het het voortouw nemen bij het realiseren van een zogeheten Border Inspection Point in de buurt van de ferryterminals, zegt Mark Dijk van het Havenbedrijf.

De Rotterdamse haven vindt het van groot belang dat alle lading via Rotterdam kan worden vervoerd. "Wij willen graag zo'n punt en daar willen we ook aan mee betalen vanwege het belang, maar het probleem is dat wij geen grond in het noorden hebben. Daarom kijken we nu ook naar gemeentes als Vlaardingen" , zegt Dijk.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderkent de problemen. ,,Het is niet alleen Rotterdam, maar ook IJmuiden heeft door de ferry naar Newcastle deze problemen. Daarom willen we alle betrokken partijen bij elkaar brengen," zegt een woordvoerder.

Transporteurs van levende have moeten na de brexit uitwijken naar luchtvracht, Schiphol beschikt wel over een inspectiepunt of naar andere havens met een inspectiepunt. "Calais hoort daar nu nog niet officieel nog niet bij", benadrukt de NVWA.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,062
Diesel2,064

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden