Transport Online - Veertien jaar cel geëist tegen verdachten van drugssmokkel in zeecontainers

Veertien jaar cel geëist tegen verdachten van drugssmokkel in zeecontainers

Veertien jaar cel geëist tegen verdachten van drugssmokkel in zeecontainers
11-09-2018 14:05 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Tegen leden van een bende die grote hoeveelheden drugs zou hebben ingevoerd, zijn voor de rechtbank in Rotterdam straffen geëist tot veertien jaar cel. De officier van justitie acht bewezen dat vijf verdachten betrokken waren bij de smokkel van ruim 1100 kilo heroïne dan wel 1300 kilo cocaïne begin 2017. Tussen de leiders en hoofdverdachten Murat I. en Ramazan Z. ontstond ruzie, toen de lading met cocaïne zoek raakte.

De bendeleden keerden zich tegen Murat I., omdat ze denken dat hij de zaak had verlinkt. In een poging 12 miljoen euro terug te krijgen van hem, persten ze een Amsterdamse restauranthouder af en bedreigden ze de familie van I. met de dood. De aanklagers lieten dinsdag geluidsfragmenten horen waarin dit te horen is. Ook troffen verdachten voorbereidingen om familieleden te gijzelen. De politie volgde de bende toen al en greep in.

De partij van 1100 kilo heroïne en deels morfine zat verstopt in grote bakovens die in een zeecontainer werden vervoerd vanuit Iran naar de haven van Antwerpen. Het was daar een recordvangst. De verdachten wisten niet dat de Belgische douane de container had onderschept. Nadat de autoriteiten de drugs eruit hadden gehaald en camera's in de container hadden geplaatst, volgde de Nederlandse politie het transport naar een loods in Heijen. De verdachten werden gefilmd toen ze vergeefs op zoek waren naar de drugs.

De container met cocaïne, die verstopt zat tussen bananen, is nooit meer gevonden. Voor de aanklagers staat vast dat de hoofdverdachten geen kleine jongens in de drugswereld zijn, gezien de enorme drugstransporten. De hoogste strafeis van veertien jaar cel was voor Z. Tegen I. werd twaalf jaar cel geëist. De andere medeplichtigen hoorden strafeisen van achttien maanden tot vijf jaar cel.

Foto's

 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KOOLWIJK
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions