Clicky

 
Transport Online - Ryanair veroordeelt staking Duitse piloten

Ryanair veroordeelt staking Duitse piloten

Ryanair veroordeelt staking Duitse piloten
11-09-2018 13:34 | Buitenland | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Ryanair is niet te spreken over de 24 uursstaking die de Duitse piloten van de Ierse prijsvechter voor woensdag hebben aangekondigd. Volgens de maatschappij valt de nieuwe werkonderbreking niet te rechtvaardigen gelet op de toezeggingen die reeds zijn gedaan in het cao-conflict. Het bedrijf dreigde dat er banen in gevaar komen.

De Duitse piloten kondigden de actie op maandagavond aan in hun roep om betere arbeidsvoorwaarden. Ryanair heeft naar eigen zeggen al een loonsverhoging in het vooruitzicht gesteld. Ook zijn de vliegers lokale contracten aangeboden. Daarmee is er geen grond meer voor verstoringen, aldus Ryanair.

Marketingbaas Kenny Jacobs van Ryanair wees in een verklaring ook op de te gortige eisen van Vereinigung Cockpit. De houding van de pilotenvakbond zou volgens hem eerder het faillissement van branchegenoot Air Berlin hebben ingeluid.

De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij liet verder weten dat banen op de kleinere bases in Duitsland risico lopen. Die lijden namelijk verlies in het winterseizoen, stelt het bedrijf. Eerder dreigde Ryanair in het conflict met de Ierse piloten al met banenverlies. Toen verplaatste het daadwerkelijk banen naar Polen.

Het bedrijf beloofde eerder er alles aan te doen om het volledige vluchtplan uit te voeren. Evengoed vallen circa 150 van de in totaal 400 vluchten uit, zo werd dinsdagmiddag bekendgemaakt. Jacobs zei dat de gedupeerde reizigers zo snel mogelijk geïnformeerd zullen worden.

In België hebben de vakbonden Ryanair de eis voorgelegd om het Belgische personeel volgens Belgisch in plaats van Iers recht te behandelen. Ryanair heeft een week de tijd gekregen om te reageren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden