Alerte spoorwerker voorkomt treinramp in Duitsland

Alerte spoorwerker voorkomt treinramp in Duitsland [+foto's]
11-09-2018 10:42 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

HOLZMINDEN - Maandagmiddag rond 12:13 uur vond er een ongeval plaats tussen een trein en een vrachtwagen op een bewaakte spoorwegovergang.

Een 45-jarige Duitse chauffeur reed met zijn trekker met oplegger over de overgang om aan de overkant hout te laden. Toen hij weer op de terugweg was sprong het stoplicht plotseling op rood en de slagboom kwam klem te zitten tussen de cabine en zijn oplegger. Met 100 kilometer per uur was een passagierstrein onderweg naar de spoorwegovergang.

Een alerte spoorwerker die toevallig aan een aangrenzende electriciteitskast aan het werk was gebaarde direct naar de chauffeur dat hij naar achteren moest rijden. De chauffeur volgde dit op en trok hiermee de slagboom mee.

Een botsing met de trein kon echter niet meer volledig voorkomen worden, zalfs al had de machinist afgeremd. De trein raakte de nog achteruitrijdende vrachtwagen. Hierdoor werd een zijraam van de trein en de voorkant van de cabine van de vrachtwagen beschadigd. Maar de dertien passagiers en de machinist beleven ongedeerd.

De vrachtwagenchauffeur moest naar het ziekenhuis overgebracht worden omdat hij in shock verkeerde.

Mede dankzij de alerte spoorwerker is het ongeval relatief goed afgelopen. Rond 15:00 uur kon het spoor weer worden vrijgegeven en het treinverkeer hervat worden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden