Clicky

 
Transport Online - Chemours investeert in reductie GenX

Chemours investeert in reductie GenX

Chemours investeert in reductie GenX
10-09-2018 16:21 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

DORDRECHT - Chemiebedrijf Chemours wil 75 miljoen euro investeren in de fabriek in Dordrecht, met als doel een verlaging van alle emissies van organische gefluoreerde stoffen. Tegen eind 2020 moet er een verlaging zijn met 99 procent van de totale GenX-uitstoot, vergeleken met 2017.

In juni meldde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) dat mogelijk kankerverwekkende stoffen die Chemours gebruikt bij die GenX-technologie in het verleden via het afval in lucht, bodem en water terechtkwamen. Ook constateerde de inspectie dat het Dordtse bedrijf transporteurs en verwerkers van afval niet op de hoogte bracht dat de stoffen in het afval zitten.

Met de GenX-technologie worden onder meer antiaanbaklagen en hittebestendige coatings gemaakt.

Maandag kwam Chemours dus met een plan om in fases de emissie flink te verlagen. Daartoe komt er onder meer nieuwe (test- en meet)apparatuur en technologie. Topman Paul Kirsch: "Wij nemen de zorgen van de gemeenschap serieus en wij zijn toegewijd om verder te gaan dan de eisen die wet- en regelgeving aan ons stellen, om aan de verwachtingen te voldoen die de gemeenschap van ons heeft, nu en in de toekomst."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden