Transport Online - Dijkhoff: domme tweets van nieuw VVD-Kamerlid Thierry Aartsen

Dijkhoff: domme tweets van nieuw VVD-Kamerlid Thierry Aartsen

Dijkhoff: domme tweets van nieuw VVD-Kamerlid Thierry Aartsen
10-09-2018 16:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Het zijn "domme tweets" die Thierry Aartsen de wereld in heeft gestuurd, maar hij kan deze week gewoon tot Tweede Kamerlid voor de VVD worden beëdigd, aldus VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. "Hij is van harte welkom."

"Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn", zegt Dijkhoff. Hij vindt de reacties daarop hysterisch. "Wat je nu ziet is dat mensen meteen oordelen, uitschelden, bedreigen en familie lastigvallen. Ik vind dat echt hysterie waar dit land niet beter van wordt."

"Als je die bril op een lekker wijf zou zetten, zou ik mijn hond erop gooien'', luidde een van de tweets die Aartsen eerder met de wereld deelde. "Gvd! Weer iemand voor de trein, kom dus niet verder dan Eindhoven! Zelfmoordenaars, word eens creatief!'', schreef hij in een andere.

Een VVD-wethouder van de gemeente Wormerland heeft de partijtop opgeroepen de installatie van de 28-jarige Aartsen te blokkeren. "Ik kan mij niet voorstellen dat wij gezamenlijk zo’n eikel erbij willen hebben", stelt Rob Berkland in een tweet. Ook Bert Homan, raadslid in Assen en vorig jaar nog kandidaat voor het voorzitterschap van de partij, is Aartsen liever kwijt dan rijk. Hij noemt de tweets "een politicus en kandidaat-Kamerlid onwaardig'' en roept Aartsen op de eer aan zichzelf te houden.

Een partijwoordvoerder laat weten geen andere andere oproepen te hebben ontvangen die aandringen op het wegblijven van Aartsen. Die is nu nog fractievoorzitter in de gemeenteraad van Breda. Hij is de opvolger van Jeanine Hennis, die voor de Verenigde Naties gezant in Irak wordt .Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions