Transport Online - Weer steekpartij in Parijs

Weer steekpartij in Parijs

Weer steekpartij in Parijs
10-09-2018 13:58 | Buitenland | auteur ANP

PARIJS/LYON - Een man heeft maandag in het centrum van Parijs een postbode en een andere voorbijganger met een schaar aangevallen. De politie overmeesterde hem uiteindelijk onder meer met behulp van een taserpistool. Over de motieven van de aanvaller is nog niets bekendgemaakt.

Hetzelfde geldt voor een man van Afghaanse komaf die zondagavond in Parijs op mensen op straat instak. Daarbij vielen acht gewonden onder wie vier ernstig gewonden. De politie heeft niets over zijn mogelijke motieven gezegd. Volgens omstanders maakte hij een bedwelmde of gedrogeerde indruk, meldden Franse media.

Grote beroering was er maandag ook in Lyon. Het vliegveld van de derde stad van Frankrijk werd opgeschrikt door een voortvluchtige automobilist. De politie achtervolgde de spookrijder eerst over een snelweg. De man reed vervolgens door veiligheidsbarrières bij vliegveld Lyon-Bron.

De automobilist scheurde daarna naar de nabijgelegen internationale luchthaven Lyon-Saint Exupéry. Daar reed hij door de glazen deuren van een terminal en wist de banen te bereiken die zijn bestemd voor vliegtuigen. De man kon worden overmeesterd toen zijn voertuig naast de baan tot stilstand kwam en hij te voet probeerde te vluchten.

Over de identiteit en motieven van de automobilist is nog niets bekendgemaakt. De lokale autoriteiten melden dat geen slachtoffers zijn gevallen. Voor het politieonderzoek is het vliegverkeer enige tijd stilgelegd.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions