Clicky


 


Meer passagiers en meer vracht voor KLM in augustus

Meer passagiers en meer vracht voor KLM in augustus
10-09-2018 08:41 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - KLM heeft in augustus meer passagiers aan boord van zijn vliegtuigen zien stappen. In totaal vervoerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij in de belangrijke zomermaand ruim 3 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging van 1,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De groei kwam vooral uit vluchten van en naar Europa, Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika. Gemiddeld genomen zaten de toestellen van KLM vorige maand voor 91,8 procent vol. Dat betekent een stijging van de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, met 0,4 procentpunt.

Bij Air France en zijn regionale dochter HOP! stapten in totaal 4,7 miljoen mensen aan boord, 2,3 procent meer in vergelijking met augustus 2017. De gemiddelde bezettingsgraad verbeterde met 1,2 procentpunt tot 89,7 procent.

Prijsvechter Transavia verwelkomde in de belangrijke vakantiemaand in totaal bijna 1,8 miljoen passagiers, een groei van 2,6 procent. Dat was genoeg om gemiddeld 93 procent van de stoelen aan boord te vullen, een verslechtering van 0,6 procentpunt. Bij Transavia Nederland was volgens KLM wel sprake van een daling van het aantal passagiers met 3,6 procent.

Het totaal aantal passagiers dat moederbedrijf Air France-KLM verwerkte lag met bijna 7,8 miljoen reizigers 2,2 procent hoger dan een jaar eerder. De vliegtuigen zaten in doorsnee voor 90,5 procent vol. Dat was een jaar eerder nog 89,6 procent.

Vracht

Bij de vrachtdivisie van Air France-KLM nam het vervoerde tonnage met 4,1 procent toe, terwijl de capaciteit nagenoeg gelijk bleef. Dit zorgde er in totaal voor dat de vrachtruimen voor twee derde vol zaten. Dit was ook het geval bij KLM Cargo dat in augustus via luchthaven Schiphol 3,7 procent meer vracht vervoerde in vergelijking met vorig jaar.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions