Clicky


Acht verdachten opgepakt na cocaïne in container ananassen

Acht verdachten opgepakt na cocaïne in container ananassen
09-09-2018 17:28 | Algemeen | auteur Redactie

AMSTERDAM - Het Team Bijzondere Bijstand van de Douane heeft in Amsterdam acht mannen aangehouden die worden verdacht van het invoeren van een partij cocaïne.

De drugs werd ontdekt op 20 augustus in de haven van Rotterdam en na onderzoek door het Hit And Run Cargo team (HARC) leek het erop dat de partij drugs mogelijk naar Duitsland toe zou gaan.

De 14 kilo verdovende middelen zaten verstopt aan de voorzijde van een container die geladen was met ananassen uit de Dominicaanse Republiek.

Toen uit onderzoek bleek dat de partij toch in Nederland zou blijven werd de container gevolgd. Nadat de ananassen er bijna uit waren, werd de smokkelwaar verwijderd en overgeladen in een personenauto.

De aanhoudingen vonden op donderdag 6 september plaats, in de late avond, nadat de verdachten de cocaïne uit de container hadden gehaald en ermee wilden wegrijden.

De aangehouden mannen zijn tussen de 22 en 47 jaar oud. Vijf zijn afkomstig uit de regio’s Amsterdam en Tilburg. Naast de vijf mannen met de Nederlandse nationaliteit is er een Dominicaan aangehouden, een Turkse man en een Albanees. Die laatste man verblijft illegaal in Nederland.

Maandag 10 september worden de acht verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam, meldt het Openbaar Ministerie.

De partij cocaïne met een straatwaarde van ten minste 350.000 euro is na de aanhouding van de acht mannen direct vernietigd.

Het HARC-team, een samenwerking tussen OM, Zeehavenpolitie, FIOD en Douane doet nog verder onderzoek naar de drugssmokkel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions