Transport Online - Weggelopen Lili en Howick zijn weer terecht

Weggelopen Lili en Howick zijn weer terecht

Weggelopen Lili en Howick zijn weer terecht
08-09-2018 17:37 | Binnenland | auteur ANP

WIJCHEN - De weggelopen kinderen Lili en Howick zijn zaterdagmiddag teruggevonden, meldt Flip Schüller, de advocaat van de kinderen. Agenten troffen hen aan in Wijchen, meldt een woordvoerster van de politie. In de Gelderse plaats waren ze de afgelopen nacht ook verdwenen. Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid had zaterdagmiddag besloten dat ze in Nederland mogen blijven.

Waar de kinderen precies zijn gevonden wil de politie niet zeggen. Ze worden na verhoor overgedragen aan hun voogd, aldus de woordvoerster van politie Midden-Nederland.

De twee kinderen zouden zaterdag op het vliegtuig worden gezet naar Armenië. In Wijchen waren ze volgens de politie bij hun grootouders om van hen afscheid te nemen. Ze waren vanaf dit adres lopend vertrokken.

Het ministerie gaf een korte verklaring voor het besluit: "Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven. De betrokken instanties doen er alles aan om te weten te komen of de kinderen nu veilig zijn en waar zij zijn,''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions