Transport Online - Uitzetting Lili en Howick mag doorgaan

Uitzetting Lili en Howick mag doorgaan

Uitzetting Lili en Howick mag doorgaan
07-09-2018 23:35 | Binnenland | auteur Redactie

AMSTERDAM - De voorlopige voorzieningen die zijn ingediend in de zaak van de Armeense kinderen Lili en Howick zijn door de voorzieningenrechter afgewezen. Volgens de rechter zijn er geen redenen waarom de uitzetting van de twee kinderen naar Armenië niet kan doorgaan.

De advocaten van de twee kinderen dienden vandaag bij de rechtbank twee verzoeken in om de uitzetting, die gepland staat voor morgen, uit te stellen. Volgens hen zou er sprake zijn van nieuwe informatie die het noodzakelijk maakt de uitzetting voorlopig uit te stellen. Bovendien zouden er belangrijke onvolkomenheden zitten in de uitspraak van de Raad van State van 24 augustus jongstleden.

Uit die nieuwe informatie zou onder meer blijken dat de moeder vanwege psychische problemen voorlopig niet voor haar kinderen kan zorgen. Ook zouden er geen adequate afspraken zijn gemaakt voor alternatief onderdak en voor scholing.

De rechter wijst de verzoeken af. De stelling dat er sprake zou zijn van nieuwe informatie die de uitzetting in de weg zou staan, wordt door de rechter niet overgenomen.

Met betrekking tot de psychische gesteldheid van de moeder oordeelt de rechter dat in het psychologisch rapport geen diagnose wordt gesteld. Dat kan pas na langduriger onderzoek. Zonder diagnose kan niet worden vastgesteld dat de moeder inderdaad langdurig niet voor haar kinderen kan zorgen, aldus de rechter. Daarnaast blijkt uit de stukken die zijn ingebracht door de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid dat er afspraken zijn gemaakt over onderdak, scholing en financiële ondersteuning. Ook is niet gebleken dat er onvolkomenheden in de uitspraak van de Raad van State staan.

Concluderend komt de rechter tot het oordeel dat er geen redenen zijn om de verzoeken van de kinderen toe te kennen. Dit betekent dat de uitzetting mag doorgaan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,657
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions