Transport Online - Trump dreigt met nog meer heffingen op producten uit China

Trump dreigt met nog meer heffingen op producten uit China

Trump dreigt met nog meer heffingen op producten uit China
07-09-2018 19:19 | Financieel | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump dreigt met meer heffingen op producten uit China. Vrijdag verstrijkt de deadline voor de invoering van nieuwe Amerikaanse importtarieven op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Als het aan Trump ligt, dan komt daar op korte termijn nog voor 267 miljard dollar bij. Volgens de president is het aan China om over de brug te komen. Dat land had eerder gedreigd met tegenmaatregelen.

Trump zei al eerder dat de VS gereedstaan om hogere heffingen op te leggen voor alle uit China ingevoerde producten. Dat komt neer op circa 505 miljard dollar aan goederen. "Die 200 miljard dollar waar we het over hebben, zou heel snel kunnen plaatsvinden", aldus Trump, die met journalisten sprak aan boord van zijn vliegtuig Air Force One. "Ik haat het om te zeggen. Maar als ik dat wil, dan komt daar op korte termijn nog eens 267 miljard dollar bij."

Ook zou Trump Japan op de korrel willen nemen in zijn handelspolitiek. Inmiddels zijn de Amerikanen handelsbesprekingen gestart met Japan. Het initiatief voor die gesprekken kwam volgens Trump van Japan. Als het niet lukt om een deal te sluiten met Japan, dan heeft dat land een probleem, zo beloofde de president.

De opmerkingen van Trump zorgden voor gefronste wenkbrauwen op Wall Street. De aandelenbeurzen in New York zagen eerdere winsten na de opmerkingen van Trump verdampen en zakten in het rood.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions