Clicky

 
Transport Online - 18 personen gevonden na grote zoekactie naar container met mensen in Rotterdamse Waalhaven [+foto's&video]

18 personen gevonden na grote zoekactie naar container met mensen in Rotterdamse Waalhaven

18 personen gevonden na grote zoekactie naar container met mensen in Rotterdamse Waalhaven [+foto's&video]
07-09-2018 19:12 | Criminaliteit | auteur Redactie Transport Online

ROTTERDAM - [update za. 10:12 uur] De politie heeft in de Rotterdamse Waalhaven achttien mensen uit een container gehaald, nadat er vanuit die container een noodoproep naar 112 was gedaan. Eén persoon is naar het ziekenhuis gebracht, want die was niet goed aanspreekbaar. De anderen zijn ter plekke bekeken door ambulancepersoneel. Mogelijk gaat het om vluchtelingen.

Na medische zorg worden de achttien personen overgedragen aan de vreemdelingenpolitie van de eenheid Rotterdam. Die zal onderzoek doen naar hun herkomst en achtergronden.

De politie heeft de chauffeur van de vrachtwagen aangehouden die de container vervoerde. Het is een 43-jarige man uit Roemenië. De vrachtwagen met oplegger is meegenomen voor onderzoek.

Het bleek nog lastig om de container te traceren. De politie moest via zendmasten peilen om te ontdekken waar het telefoontje vandaan kwam. Omdat ook niet duidelijk was wat er was gebeurd en hoe de mensen eraan toe waren, was voor de zekerheid een groot aantal ambulances opgeroepen.

Raadslid Michel van Elck van Leefbaar Rotterdam heeft naar aanleiding van de aangetroffen vreemdelingen een debat aangevraagd in de gemeenteraad. Hij heeft de indruk dat de toestroom van migranten/verstekelingen weer toeneemt in de regio Rotterdam.

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  L. van Leeuwen
 • J.Roeland
  KLG EUROPE
 • J.Roeland
  KOOLWIJK

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,982
Diesel1,625

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions