Clicky


FNV-leden stemmen voor cao streekvervoer

FNV-leden stemmen voor cao streekvervoer
07-09-2018 16:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

AMSTERDAM - Drie op de vijf FNV-leden die werken in het streekvervoer en hun stem uitbrachten zijn voor het in juli bereikte principeakkoord voor een nieuwe cao. Daarmee is volgens de FNV de nieuwe cao voor het streekvervoer een feit.

De belangrijkste afspraken die zijn gemaakt zijn een gemiddelde loonsverhoging van 3 procent per jaar en afspraken over extra (plas)pauzes om de werkdruk te verminderen. De cao heeft een looptijd van 2,5 jaar en gaat 1 januari in. De cao geldt voor 12.000 werknemers. In het streekvervoer werd eerder dit jaar herhaaldelijk gestaakt.

Eigenlijk zou de uitslag van de stemming onder de 8000 FNV-leden over de cao begin augustus bekend zijn, maar het stemmen moest over omdat er iets fout was gegaan bij het versturen van de stemformulieren. Door een technische oorzaak had een deel van de leden geen mail of brief gekregen. Niet alle leden kregen daardoor de uitnodiging om te stemmen. De vakbond stuurde daarop aan alle leden een stembiljet met een antwoordenvelop in de brievenbus en de oproep tot 30 augustus hun stem uit te brengen.