Transport Online - Jos B. blijft in beperkingen

Jos B. blijft in beperkingen

Jos B. blijft in beperkingen
07-09-2018 11:44 | Binnenland | auteur ANP

EINDHOVEN - Jos B., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, blijft in beperkingen. Hij mag dus waarschijnlijk de komende twee weken geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. Als de zaak dan opnieuw wordt besproken, kan die beperking worden opgeheven.

Dat liet zijn advocaat Gerald Roethof weten voor de deur van het politiebureau in Eindhoven waar B. is gehoord. Roethof mag dus ook niet laten weten of B. bereid is te praten of verklaren.

Roethof zag de beperkingen graag opgeheven, hij noemt de beslissing "heel vervelend". De advocaat noemt het "niet in balans", omdat onder meer politie, justitie en de familie van Verstappen veel over de zaak naar buiten hebben gebracht, maar hij dat niet mag. "Ik wil het van mijn cliënt geschetste beeld in proportie brengen. Hij wordt nu als een monster neergezet."

Terrorist

De advocaat mag niet vertellen hoe het met B. gaat. "Maar over het algemeen kan ik vertellen dat het niemand in de koude kleren gaat zitten als je behandeld wordt als een terrorist." Hij had een tas met kleding voor B. meegenomen naar het politiebureau.

B. zit in de gevangenis in Vught. Waarom hij in Eindhoven is gehoord, kon Roethof niet vertellen.

Simpelveld

De 55-jarige man uit Simpelveld zit de komende twee weken in voorarrest. Daarna kan de raadkamer van de rechtbank bepalen of het voorarrest nogmaals wordt verlengd, met maximaal negentig dagen. Vervolgens moet hij voor de rechter verschijnen voor een niet-inhoudelijke zitting. Het is nog niet duidelijk in welke rechtbank dat zal zijn.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. De jongen werd gevonden op de Brunssummerheide, waar hij op kamp was. Na een DNA-match kwam B. in beeld, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied in Spanje, op circa 50 kilometer van Barcelona.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,741
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions