Transport Online - 'Nederland werkt met Armenië aan terugkeer Howick en Lili'

'Nederland werkt met Armenië aan terugkeer Howick en Lili'

'Nederland werkt met Armenië aan terugkeer Howick en Lili'
07-09-2018 11:11 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Nederland is met Armenië voorzieningen en hulp aan het regelen voor de terugkeer naar Armenië van de kinderen Howick en Lili. Dat zei staatssecretaris Mark Harbers (Migratie) voorafgaand aan de ministerraad. De uitzetting staat voor uiterlijk zaterdag gepland.

Harbers wilde vrijdag weinig vragen beantwoorden over de zaak. Zo wilde hij bijvoorbeeld niet zeggen of een gebrek aan geschikt onderwijs in Armenië iets zou veranderen aan de zaak.

"De zaak is acht keer beoordeeld en in alle gevallen was de uitkomst dat er geen recht is op verblijf, omdat Armenië een veilig land is. De Nederlandse overheid doet alles samen met de Armeense autoriteiten om voorzieningen en hulp beschikbaar te stellen na terugkeer'', was de boodschap die Harbers meerdere keren herhaalde.

Donderdag berichtte dagblad AD dat de moeder nog geen school heeft gevonden voor de kinderen. De kinderen spreken geen Armeens en op de meeste scholen zijn Engelse lessen geen optie.

Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer zei donderdag in Pauw dat de toekomst van Howick en Lili wat haar betreft in Nederland ligt. "Ik ken het dossier heel goed en weet dat de moeder op dit moment niet in staat is voor de kinderen te zorgen, dat er geen huisvesting is en dat ze daar nu niet naar school kunnen.''

"De Kinderombudsvrouw wees gisteren op de kinderrechten'', zei Harbers. "Ik wijs op de uitspraak van de Raad van State, waarin alle aspecten zijn meegewogen, inclusief alles wat over kinderrechten is gezegd.''Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions