Transport Online - Advocaat Jos B. wil van beperkingen af

Advocaat Jos B. wil van beperkingen af

Advocaat Jos B. wil van beperkingen af
07-09-2018 09:50 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Gerald Roethof, de advocaat van Jos B. wil in de openbaarheid meer kunnen zeggen over de zaak rond de verdachte van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. Hij gaat dat verzoek doen bij de rechter-commissaris en ook zal hij vragen om de hechtenis van B. op te heffen. "Er ligt een verdenking, maar de vraag is hoe sterk die verdenking is", vertelde hij diverse media bij binnenkomst op het politiebureau in Eindhoven waar B. vrijdagochtend heen is gebracht.

De 55-jarige B. uit Simpelveld kwam donderdagavond terug uit Spanje waar hij was opgepakt. Toen werd direct zijn voorarrest met twee weken verlengd. Later vrijdag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris en verhoord door de politie.

"Ik ga met name de beperkingen aan de orde stellen omdat ik het bizar vind in een zaak die zo oud is, waarin al zoveel op straat ligt en waarbij de familie van alles over de zaak mag en kan zeggen en ik dat niet kan doen'', zei Roethof op NPO Radio 1. Hij begrijpt die beperkingen daarom niet zo goed. "Het triggert mij", zei hij voor het politiebureau.

Volgens Roethof legt de media-aandacht op iedereen extra druk. ,,Ik denk dat met name de druk op het onderzoeksteam extra groot zal zijn. Er is een grote druk om eindelijk resultaat te leveren.'' Of hij zichzelf heeft aangeboden bij B. om de verdediging te doen, wilde Roethof niet vertellen.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. De jongen werd gevonden op de Brunssummerheide, waar hij op kamp was. Na een DNA-match kwam B. in beeld, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. B. zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions