Clicky


Uni-Top Airlines voegt nieuwe vrachtroute tussen Europa en China toe

Uni-Top Airlines voegt nieuwe vrachtroute tussen Europa en China toe
07-09-2018 09:45 | Luchtvracht | auteur Redactie [FE]

WUHAN, China - Uni-top Airlines heeft onlangs een nieuwe route toegevoegd vanuit Luik, België, naar Wuhan, China, met een B747-400F. Dit is de nieuwste Europese vrachtroute die werd geopend door de luchtvaartmaatschappij na de introductie van zijn route van Luxemburg naar Wuhan op 26 januari 2018. In een half jaar heeft de Chinese privémaatschappij achtereenvolgens twee luchtvrachtroutes geopend vanuit Wuhan, China, een internationaal kanaal voor handel en logistiek tussen Europese landen en China.

Deze nieuwe route heeft drie vluchten per week, elke maandag, woensdag en vrijdag, beginnend in Luik en de volgende dag landend in Wuhan. De vluchten maken gebruik van Boeing's grote full-cargo B747-400F-vliegtuig, met een maximale capaciteit van 110 ton. Op dit moment maken Europese fabrikanten van auto-onderdelen, met name uit Duitsland en Groot-Brittannië, gebruik van de route om naar China te verzenden. Op dezelfde manier zijn Chinese bedrijven die gespecialiseerd zijn in elektronica, mode en machineonderdelen gefaciliteerd door hun producten op de route naar Europa te verzenden.

Uni-top Airlines werd opgericht in 2008 en is de eerste Chinese privé-luchtvaartmaatschappij die zelfstandig langeafstandsvrachtvliegtuigen exploiteert. Al in 2009 begon Uni-top Airlines met het uitvoeren van drie B747-200F-vrachtvliegtuigen op Wuhan Tianhe Airport. Op dit moment bezit Uni-top Airlines elf wide-body freighters, waaronder drie B747-200F's, één B747-400F en zeven A300-600F's.

De opening van de luchtvrachtroutes "Luxemburg - Wuhan" en "Luik - Wuhan" zal Europa en China helpen om de voordelen van het "Belt and Road" -initiatief te delen, dat zal voldoen aan de snelgroeiende logistieke behoeften tussen Europa en Centraal-China . Er wordt een nieuwe "Air Silk Road" in heel Europa en China gebouwd, die een economische corridor in de lucht zal worden die Europa en Azië met elkaar verbindt.