Clicky


 


Ubbo Hempenius draagt zijn rol als CEO van H&S Group over aan Timo Huges

Ubbo Hempenius draagt zijn rol als CEO van H&S Group over aan Timo Huges
06-09-2018 19:00 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BARNEVELD - CEO Ubbo Hempenius (63) zal de leiding van de H&S Group per 1 januari 2019 overdragen aan Timo Huges (53), de huidige CCO. Hempenius zal als eigenaar betrokken blijven bij strategische projecten van de groep, zoals overnames en onroerend goed.

Ubbo Hempenius: “Mijn beslissing om het operationele management van de groep over te dragen is het resultaat van uitgebreid overleg binnen de directie en de Raad van Advies. Na 45 jaar is het een geschikt moment om het stokje over te dragen, zeker nu het bedrijf klaar is om haar volgende groeifase in te gaan. Ik verheug mij erop om in die periode strategisch te ondersteunen en daarnaast diverse nevenactiviteiten binnen de sector uit te voeren.”

De H&S Group, een familiebedrijf ontstaan in 1946, is begonnen met het transporteren van melk. Het vervoer van vloeibare levensmiddelen in bulk is nog steeds core business, maar de wijze waarop het vervoer geregeld wordt, heeft zich enorm ontwikkeld in de loop der jaren. In 1973 is Hempenius bij H&S begonnen als planner en dankzij zijn ondernemende leiderschap – hij werd CEO in 1987 – heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een traditionele wegvervoerder tot een moderne dynamische logistieke dienstverlener.

Sinds 2001 heeft de H&S Group zich ook toegelegd op intermodaal transport, omdat Hempenius de noodzaak inzag om minder kilometers over de weg te maken en milieuvriendelijker te vervoeren over spoor en water. In de loop der tijd zijn reinigingsstations, koelhuizen en productiefaciliteiten voor vruchtensappen aan de Group toegevoegd. Ook zijn er verschillende samenwerkingsverbanden opgezet, waarvan H&H Foodlog – een joint venture met de HOYER Group – de meest recente is.

Door te focussen op innovatie in de automatisering en technologie, heeft H&S altijd manieren gevonden om klanten verder te ondersteunen in hun logistieke processen. Zo zijn recentelijk meerdere ‘control towers’ voor klanten geïmplementeerd, van waaruit H&S de gehele supply chain voor hen organiseert. Sterk gelovend in de voordelen van de digitalisering , heeft Hempenius in 2016 de startup Uturn geïnitieerd, een state of the art matching platform voor de transport industrie.

Vanaf 1 januari 2019 zal de directie bestaan uit Timo Huges (CEO) en Matthieu van Tellingen (CFO). Beiden zullen leiding geven aan het nog vorm te geven management team, dat gezamenlijk de H&S Group zal aansturen. Huges kwam in 2008 bij de H&S Group als lid van de Raad van Advies en werd operationeel directielid in 2017. In 25 jaar heeft hij uitgebreide kennis en ervaring opgedaan binnen de logistiek, zowel op nationaal als internationaal niveau.

De managementwisseling vindt plaats in een periode van groei. De H&S Group heeft zijn naam gevestigd als toonaangevend bedrijf in Europa binnen de logistiek van de vloeibare levensmiddelen. Als resultaat van deze groei zal in januari 2019 de meerderheid van de Nederlandse medewerkers en activiteiten gecentraliseerd worden in het nieuwe hoofdkantoor in Barneveld.

Hempenius: “Het was een voorrecht om de afgelopen decennia dit bedrijf te leiden en dagelijks te werken met toegewijde collega’s. Samen hebben we dit bedrijf gebracht tot waar het nu staat. Ik heb het volste vertrouwen dat de H&S Group gesteld staat voor de toekomst.”

Foto's

  • Dedem Diensten Barneveld
    Dedem diensten Barneveld
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats