Rob Kolkman nieuwe topman Sanoma Nederland

Rob Kolkman nieuwe topman Sanoma Nederland
06-09-2018 09:41 | Financieel | auteur ANP

HOOFDDORP - Rob Kolkman is benoemd tot nieuwe topman van Sanoma Media Nederland, eigenaar van onder meer nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle, Linda en Donald Duck. Hij neemt per 1 januari de functie op zich, na het vertrek van zijn voorganger Marc Duijndam in augustus.

De 45-jarige Kolkman zal als hoofd van de Nederlandse activiteiten van Sanoma verantwoording afleggen aan topvrouw Susan Duinhoven van het gehele Finse mediaconcern. Hij is afkomstig van informatieleverancier RELX, waar hij verschillende managementfuncties vervulde.

Duijndam kondigde in augustus zijn vertrek aan bij Sanoma. Hij meldde zich in juni ziek en zat sindsdien thuis. Duijndam was pas sinds begin dit jaar de directeur van Sanoma Nederland. Hij kwam over van huizensite Funda, waar hij de hoogste baas was.

Onder leiding van Duijndam ging de winstgevendheid van de Nederlandse tak van Sanoma licht omhoog. Duijndam was de opvolger van Peter de Mönnink, die overstapte naar Talpa. Hij werd commercieel directeur bij het mediabedrijf van John de Mol.

In een verklaring liet Kolkman weten dat Sanoma een sterke portfolio aan merken heeft die 80 procent van de Nederlandse bevolking elke maand bereiken, en uit te kijken om bij het bedrijf te gaan werken. Topvrouw Duinhoven wees op de ervaring en zakelijke staat van dienst van Kolkman.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden