Transport Online - Amerikaanse slachtoffers CS danken voor hulp

Amerikaanse slachtoffers CS danken voor hulp

Amerikaanse slachtoffers CS danken voor hulp
05-09-2018 12:10 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De Amerikanen die vrijdag gewond raakten door de aanslag op het Centraal Station in Amsterdam hebben in een verklaring een aantal mensen "uit het diepste van hun hart" bedankt voor hun hulp en opvang. De verklaring is verspreid door de Amerikaanse ambassade in Nederland. Ze danken de politie voor hun "snelle en professionele actie". Maar ook omstanders die te hulp schoten nadat de twee waren neergestoken door de negentienjarige Jawed S.

De twee zeggen de politie "niet genoeg te kunnen danken voor wat ze hebben gedaan om hun levens te redden". Ook de medewerker van de informatiebalie op het station wordt genoemd. Die sprong onmiddellijk te hulp en bleef bij ze tot de eerste hulpverleners arriveerden. Verplegend en behandelend personeel uit het ziekenhuis krijgen ook veel dankbetuigingen. Maar ook de ambassade en de familierechercheurs, die zich hebben bekommerd om de families van de twee.

De twee Amerikanen en hun families concentreren zich nu op het herstel, zowel lichamelijk als geestelijk.

De politie gaat ervan uit dat de Afghaan Jawed S., die een Duitse verblijfsvergunning heeft, handelde uit een terroristisch motief. Hij was bewust naar Amsterdam gereisd uit woede over Geert Wilders en diens - inmiddels afgeblazen - cartoonwedstrijd. Volgens zijn advocaat waren de slachtoffers willekeurige voorbijgangers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen