Transport Online - Lucius Autotransport BV failliet verklaard [UPDATE]

Lucius Autotransport BV failliet verklaard [UPDATE]

Lucius Autotransport BV failliet verklaard [UPDATE]
06-09-2018 11:00 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

SCHIJNDEL - [update do. 16:44 uur] Voor de rechtbank van Oost-Brabant is dinsdag 4 september Lucius Autotransport BV failliet verklaard.

De reden voor het faillissement ligt in het niet tijdig betalen van facturen door een grote klant van Lucius. Curator mr. Berendsen meldt dat Tesla motoren een betaalachterstand van een ongeveer 400.000 euro heeft. Eind maart is de samenwerking tussen Tesla en Lucius opgezegd.

De belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd.

Tesla bestrijdt dit echter. Een woordvoerder van Tesla laat donderdagmiddag weten: "De curator van Lucius Autotransport stelt dat een door Tesla niet betaalde rekening de oorzaak van het faillissement is. Dit is onjuist. Wel heeft Lucius grote belastingschulden niet voldaan. De Belastingdienst heeft hiervoor beslag gelegd. Tesla zelf is Lucius geen bedragen verschuldigd. Openstaande schulden zijn voor het faillissement afgehandeld en daarbij was Tesla gehouden facturen rechtstreeks aan De Belastingdienst te betalen vanwege het beslag."

Volgens de curator werkten er negen werknemers bij het Schijndelse bedrijf. Deze zijn overgegaan naar JLA Logistics BV. Een andere bv waarmee het bedrijf actief is.

Lucius Autotransport is gespecialiseerd in het transporteren van auto’s.  Het bedrijf beschikt over een zeer divers wagenpark om naast de alledaagse voertuigen ook zeer exclusieve en kostbare auto’s te transporteren.

 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions