Mathias De Clercq eerste voorzitter van toezichthoudend orgaan fusiehaven North Sea Port

Mathias De Clercq eerste voorzitter van toezichthoudend orgaan fusiehaven North Sea Port
04-09-2018 17:16 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

GENT/TERNEUZEN - De Vlaming Mathias De Clercq is de eerste voorzitter van het toezichthoudend orgaan van North Sea Port. De Nederlander Diederik Samsom is vicevoorzitter. Zo werd beslist op de eerste vergadering van het toezichthoudend orgaan van de fusiehaven North Sea Port.

Mathias De Clercq was de voorbije jaren reeds voorzitter van het Havenbedrijf Gent. North Sea Port is sinds 1 januari 2018 de fusiehaven van het Nederlandse Zeeland Seaports (Vlissingen, Borsele en Terneuzen) en het Vlaamse Havenbedrijf Gent. Om toezicht te houden op het bestuur en de belangrijke beslissingen van North Sea Port werd er een toezichthoudend orgaan opgericht.

Acht leden in toezichthoudend orgaan

Het toezichthoudend orgaan bestaat uit acht leden. Als onafhankelijke toezichthouders zijn dat de Vlamingen Ann Vereecke (professor in Operations en Supply Chain Management aan Vlerick Business School en Universiteit Gent) en Vera Dua (voorzitter van Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen en voormalig Vlaams Minister van Leefmilieu en Landbouw) en de Nederlanders Guillaume Jetten (Chief Financial Officer bij MercachemSyncom) en Diederik Samsom (Strategisch adviseur inzake energie en technologie, voorzitter Sectortafel Gebouwde Omgeving Klimaatakkoord, lid RvC EBN, voorzitter Raad van Advies ANVS).

Als actieve politici zijn dit Carla Schönknecht (gedeputeerde provincie Zeeland) en Albert Vader (wethouder van de gemeente Vlissingen) uit Nederland, Daniël Termont (burgemeester Stad Gent) en Mathias De Clercq (schepen van Haven, Economie en Ondernemen Stad Gent, Vlaams parlementslid) uit Vlaanderen.

North Sea Port: holding met twee dochters

De Europese naamloze vennootschap North Sea Port is als holding opgericht boven de twee dochterbedrijven: North Sea Port Netherlands (voorheen Zeeland Seaports) en North Sea Port Flanders (de toekomstige nieuwe naam van het Havenbedrijf Gent). Het beleid van North Sea Port ligt in handen van beide CEO’s, Jan Lagasse en Daan Schalck.

North Sea Port is het grensoverschrijdende havengebied dat 60 kilometer lang is. Het gebied strekt zich uit van Vlissingen en Borsele over Terneuzen in Nederland tot 32 kilometer landinwaarts naar het Vlaams/Belgische Gent.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden