Clicky

 
Transport Online - FIOD houdt twee mannen aan op verdenking van grootschalige belastingfraude

FIOD houdt twee mannen aan op verdenking van grootschalige belastingfraude

FIOD houdt twee mannen aan op verdenking van grootschalige belastingfraude
04-09-2018 10:12 | Misdaad | auteur Redactie [FE]

MALDEN - De FIOD heeft op 3 september twee mannen van 46 en 48 jaar aangehouden. De mannen worden verdacht van fraude met omzet-, inkomsten- en vennootschapsbelasting. Er zijn doorzoekingen gedaan in twee woningen en twee bedrijfspanden in Malden, Nijmegen en Wijchen. Er is beslag gelegd op de fysieke en digitale administratie, op een woning, een bankrekening, twee auto’s, horloges en contant geld. Ook is een vuurwapen gevonden dat de politie in beslag heeft genomen.

Tijdens een boekencontrole van de Belastingdienst bleek dat de administratie van de vennootschap van verdachte ernstige gebreken vertoonde. Hierdoor is vermoedelijk te weinig belasting aangegeven en afgedragen. Verdachte koopt en verkoopt tweedehands apparatuur. Uit de aanwezige facturen blijkt dat méér apparatuur is ingenomen dan volgens verkoopfacturen en de administratie is verkocht. Daardoor is te weinig omzetbelasting aangegeven en afgedragen.

De FIOD is een strafrechtelijk onderzoek gestart en het vermoeden is dat de verdachte de tweedehands apparatuur zelf heeft verkocht en daarmee de gerealiseerde omzet in zijn eigen zak heeft gestoken. Hierdoor is te weinig inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting betaald. Dit kost de maatschappij ongeveer 250.000 euro. Ook de administrateur is verdachte in deze zaak. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Belastingfraude kan systeem ondermijnen

De Belastingdienst moet erop kunnen vertrouwen dat burgers en bedrijven juiste belastingaangiften doen. Fraude met belastingafdrachten werkt concurrentievervalsend voor bedrijven die wel netjes aan hun betalingsverplichtingen voldoen en het brengt de maatschappij schade toe. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid. Daarom wordt het aangepakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,448
Diesel2,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden