Clicky

 
Transport Online - Zeus springt op luchthaven Oostende in op grote vraag tijdkritisch vrachtvervoer

Zeus springt op luchthaven Oostende in op grote vraag tijdkritisch vrachtvervoer

Zeus springt op luchthaven Oostende in op grote vraag tijdkritisch vrachtvervoer
04-09-2018 09:53 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

OOSTENDE - Zeus, met haar kantoor op luchthaven Oostende, zal aan de steeds grotere vraag naar oplossingen in de wereld van het tijdkritische vrachtvervoer een passende oplossing bieden. The Aviation Factory, verhuurder van vliegtuigen in de Benelux, ligt aan de basis van ZEUS.AERO.

In een wereld waar de norm is dat iets wat vandaag online besteld wordt, morgen voor de deur staat, is de druk op logistieke firma’s die dat allemaal waarmaken gigantisch. Waar voor urgent transport van goederen vervoer over de weg de snelste oplossing is, zal voor afstanden groter dan 1 000 km en meer overwogen worden om een cargo vliegtuig in te zetten.

Urgent transport

Fabrieken werken met het ‘just in time’ principe: zo weinig mogelijk stock, een constante flow van onderdelen die geassembleerd worden. We krijgen regelmatig de vraag om enkele kritieke onderdelen binnen een paar uur op te pikken bij een fabrikant en zo snel mogelijk af te zetten bij de assembleur, die ondertussen zijn produktie lijn stilgelegd ziet. Door een klein snel vliegtuig in te zetten, kunnen we vaak razendsnel de onderdelen leveren, waardoor de produktie weer op gang komt.

Relief goods

Zodra er een natuurramp of humanitaire ramp plaatsvindt, zal Zeus paraat zijn om de nodige hulpgoederen en medewerkers naar bestemming te vliegen zodat levens kunnen gered worden

OBC: On Board Courier

Naast het inzetten van vliegtuigen voor een specifieke missie, zal Zeus ook gebruik maken van de bestaande lijnvluchten om als koerier kleine pakketten af te leveren op bestemming. Deze kost efficiente oplossing, houdt in dat een klein kostbaar stuk in handen wordt gegeven van een van onze ‘flight riders’, die dan onmiddellijk op de eerste lijnvlucht naar bestemming stapt, en het pakket afgeeft in handen van de bestemmeling. Het kan hier gaan over een koffer die een familie is vergeten op vakantie, een bundel contracten die getekend moeten worden.

Zeus maakt gebruik van de reputatie van The Aviation Factory, die met haar duizenden gehuurde passagiers vliegtuigen per jaar en unieke kennis opbouwde de laatste decennia in het zoeken naar vliegtuigen op maat. Zeus is de cargo specialist voor maatwerk.

De keuze voor Oostende is ingegeven door het ondernemers-vriendelijke klimaat van de luchthaven Oostende met haar prima beleid door Marcel Buelens, alsook door Nicolas Janssen, die de onderneming zal vorm geven; Nicolas is een ‘ancien’ uit de cargo wereld, en zal in zijn nieuwe functie al zijn kennis ten dienste stellen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats