Clicky

 
Transport Online - KLM bereikt cao-akkoord voor piloten

KLM bereikt cao-akkoord voor piloten

KLM bereikt cao-akkoord voor piloten
04-09-2018 00:09 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 10:23 uur] KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd. De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

De nieuwe cao bevat afspraken die de partijen in mei maakten. Daarnaast is onder meer afgesproken dat maatregelen om de werkdruk te verlichten sneller worden ingevoerd.

KLM zegt blij te zijn dat er een nieuw akkoord is gesloten en "hoopt dat hiermee een streep gezet kan worden onder achterliggende moeilijke periode".

Werkonderbrekingen

VNV laat in een reactie weten dat de zorgen van de KLM-vliegers zijn gehoord en dat dit tot heldere afspraken heeft geleid. De aanpassingen in de vlieg- en rusttijden worden naar voren gehaald en daarmee wordt de werkdruk aangepakt. Ook is er een nieuwe verzoekenregeling voor intercontinentale vluchten aan het akkoord toegevoegd. VNV verwacht binnen twee weken een oordeel van de leden te hebben.

Het is niet voor het eerst dat KLM en VNV een principeakkoord sluiten over de piloten-cao. De vorige overeenkomst werd door leden van de bond nog afgewezen. Daarna dreigden de piloten met werkonderbrekingen om hun eisen kracht bij te zetten.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,132
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats