Oud-rector (80) alsnog cel in voor ontucht

Oud-rector (80) alsnog cel in voor ontucht
03-09-2018 10:18 | Buitenland | auteur ANP

CANBERRA - Een katholieke broeder (80) die als dertiger kinderen misbruikte, moet in Australië alsnog de cel in. Een rechtbank veroordeelde Gerard McNamara tot een gevangenisstraf van negen maanden, bericht omroep ABC.

McNamara heeft toegeven dat hij zich als schoolhoofd in de stad Traralgon schuldig maakte aan ontucht. De man misbruikte jongens tussen de twaalf en vijftien jaar oud terwijl hij ze "sportmassages'' gaf in een schuurtje. "Ieder kind wist wat er te gebeuren stond als je naar die kamer moest'', vertelde een slachtoffer buiten de rechtbank.

Het toenmalige schoolhoofd zou een van zijn slachtoffers dertig keer hebben misbruikt. De man was al twee keer eerder veroordeeld voor ontucht, maar kreeg toen steeds voorwaardelijke straffen. Hij verdwijnt nu wel achter de tralies. De rechter concludeerde dat McNamara zich schuldig maakte aan "weerzinwekkend en walgelijk'' gedrag.

Meerdere slachtoffers vertelden de rechtbank dat ze nog steeds gebukt gaan onder de gevolgen van het misbruik. Zij kampen onder meer met depressies en posttraumatische stressklachten. Een belangenorganisatie voor slachtoffers noemt de uiteindelijke celstraf voor het misbruik "belachelijk'' mild.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden