Lili en Howick zitten ondergedoken

Lili en Howick zitten ondergedoken
03-09-2018 08:45 | Binnenland | auteur ANP

AMERSFOORT - De in Nederland opgegroeide kinderen Lili (12) en Howick (13) zijn zaterdag ondergedoken om aan uitzetting naar hun thuisland Armenië te voorkomen. Hun moeder heeft dat vanuit Armenië gemeld in een brief aan het AD.

Ze schrijft dat haar kinderen op een veilige plek zijn waar ze met andere kinderen spelen. "Ze zijn nu weg van de angst en paniek." De autoriteiten weten volgens de krant niet waar de broer en zus zich op dit moment bevinden.

In een laatste poging smeekten de twee kinderen vorige week in een brief aan koning Willem-Alexander en minister-president Mark Rutte om niet uitgezet te worden. De premier liet daarop weten dat het kabinet hun uitzetting door wil zetten. Lili en Howick moeten uiterlijk komende zaterdag het land uit, nadat de Raad van State besloot dat de asielaanvraag van de moeder en de kinderen terecht is afgewezen. De moeder werd vorig jaar al uitgezet.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden