Clicky


VDH Company en GARTNER Group starten failliet Mooy Logistics door

VDH Company en GARTNER Group starten failliet Mooy Logistics door
31-08-2018 18:35 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

BREDA/WADDINXVEEN - [update 19:35 uur] De curatoren van Mooy Logistics hebben een overeenkomst bereikt over een doorstart. De ondernemingen van Mooy Logistics worden in twee delen verkocht aan enerzijds VDH en anderzijds de GARTNER KG. Het personeel is vrijdag rond 18:00 uur middels een appje op de hoogte gebracht van de doorstart.

VDH zal de warehouse-activiteiten in Breda (Hazeldonk) overnemen en onder de naam VDH Cool Logistics verder gaan. Dit meldde Transport Online al eerder vanmiddag. Toen werd het door de curator nog ontkend.

GARTNER Group zal naast de warehouse-activiteiten in Waddinxveen ook de transportactiviteiten overnemen. Een groot deel van de werkgelegenheid zal hierdoor behouden blijven.

De curatoren voerden sinds het faillissement met meerdere partijen onderhandelingen over een doorstart. "Acceptatie van de voornoemde biedingen biedt naast een goede opbrengst voor de boedel de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid", aldus de curatoren.

Voor het personeel zelf is er nog onduidelijkheid over wie er wel en niet mee mogen in de doorstart: "Vanaf vandaag zullen teams van GARTNER Group en VDH samen met het management en het team van curatoren de overgang zo goed en zo snel als mogelijk effectueren. Wij zullen aandringen op snelle duidelijkheid voor de werknemers. Tot die tijd worden jullie, indien de opzegtermijn van je arbeidsovereenkomst nog niet is verstreken, geacht je werkzaamheden op gebruikelijke wijze voort te zetten. VDH en GARTNER Group zullen jullie volgende week informeren over de operationele gang van zaken en jullie verder berichten over jullie dienstverband", aldus de app die het personeel, vrijdagavond ontving.

Mooy Logistics B.V. is op 14 augustus 2018 door de Rechtbank Den Haag failliet verklaard met aanstelling van Martijn Vermeeren en Bas Ebels als curatoren. Bij Mooy Logistics werken circa 250 mensen. De twee filialen van Mooy Logistics zijn gevestigd in Waddinxveen en Breda.