Clicky

 
Transport Online - Start VDH Company gedeelte failliet Mooy Logistics door?

Start VDH Company gedeelte failliet Mooy Logistics door?

Start VDH Company gedeelte failliet Mooy Logistics door?
31-08-2018 17:12 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

BREDA - Uit gegevens van de Kamer van Koophandel blijkt dat op 27 augustus jongstleden er een nieuwe bv is opgericht op het adres van Mooy Logistics in Breda. Op Hazeldonk 6548 is sinds die datum VDH Cool Logistics BV gevestigd. Enig aandeelhouder en bestuurder van deze nieuwe bv is VDH Company BV uit Dirksland. Bij de bv staan 25 werknemers ingeschreven.

De redactie heeft deze mogelijke doorstart vrijdag voorgelegd aan curator mr. M. Vermeeren. "Wij hebben het ook gezien", maar volgens de curator kan iedereen een bv oprichten op een adres maar 'of je er je bedrijf mag voeren dat is nog maar de vraag'. Volgens Vermeeren is er nog geen doorstart maar hoopt hij snel hierover te kunnen berichten: "Er is nog geen witte rook", aldus de curator.

Wanneer de redactie dit voorlegt aan de Kamer van Koophandel blijkt de inschrijving van een besloten vennootschap niet zo eenvoudig te gaan als de curator wil doen geloven. Een medewerker van de Kamer van Koophandel legt desgevraagd uit: "Wanneer een ondernemer een bedrijf, bv of andere rechtsvorm, wil inschrijven op een adres waar al een bedrijf is gevestigd dan kan dat alleen wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een gedeelte van het al gevestigde bedrijf gaat gebruiken. Hiervoor is echter wel een toestemminsgverklaring nodig van de gevestigde ondernemer. Wij controleren altijd de adresgegevens en zijn alert op personen die frauduleuze inschrijvingen willen doen."

Daarnaast blijkt uit documentatie van de Kamer van Koophandel dat voor de registratie van een bv de tussenkomst van een notaris nodig is. Op de website van de Kamer van Koophandel is te lezen: "Een nieuwe besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv) inschrijven, of opgeven dat een bestaande onderneming in de vorm van een bv of nv wordt voortgezet, doet de notaris voor u."

Ook de beide eigenaren van VDH Company, Jan van Dongen en Martijn Heestermans, zijn vrijdag om een reactie gevraagd. Beide heren zijn de hele dag al onbereikbaar voor commentaar.

VDH Company is op 1 januari 2017 ontstaan uit de samenvoeging van vier bedrijven te weten A. van Dongen & Heerschap, Heestermans Logistiek, Fruit Forwarders en VDC Logistics. 

Mooy Logistics BV, met vestigingen in Breda en Waddinxveen werd op dinsdag 14 augustus failliet verklaard. Bij het bedrijf werkten zo'n 250 werknemers.


UPDATE: Anderhalf uur na onze publicatie is een persbericht uitgezonden en heeft het personeel een appje ontvangen. Hierover leest u hier meer.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden