Clicky


PVV stelt Kamervragen over inklimmers Moerdijk

PVV stelt Kamervragen over inklimmers Moerdijk
31-08-2018 11:51 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - PVV Kamerleden Van Aalst en Helder hebben aan de minister van Infrastructuur en Milieu Kamervragen gesteld naar aanleiding van de berichtgeving over migranten die in vrachtwagens klimmen, de zogenaamde 'inklimmers', in Moerdijk.

Moerdijk ziet een toenemende hoeveelheid Albanezen die proberen in vrachtwagens te klimmen om zo naar Groot-Brittannië te komen. De PVV wil bij monde van de Kamerleden weten of de minister het ermee eens is dat alles op alles gezet moet worden om te voorkomen dat Albanezen in Nederland in vrachtwagens en schepen klimmen om zo naar Groot-Brittannië te komen.

Daarnaast is de PVV van mening dat dit niet een afzonderlijk probleem voor Moerdijk is maar dat er een landelijke aanpak nodig is. "Bent u bereid om de minister van Justitie uw hulp aan te bieden en om samen in gesprek te gaan met de getroffen gemeenten", vraagt de PVV aan de minister.

Ook wil de PVV dat vrachtwagenchauffeurs in Moerdijk voorgelicht worden over het gevaar van inklimmers.

Tot slot vraagt de PVV de minister om in gesprek te gaan met Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Moerdijk om tot een oplossing te komen die inklimmers onmogelijk maakt.