Clicky


Voorarrest Van Wanrooy-directeur verlengd

Voorarrest Van Wanrooy-directeur verlengd
31-08-2018 10:25 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

OOSTERHOUT - Tijdens een besloten zitting is door de Rechter Commissaris donderdag het voorarrest van directeur P. van W. van Van Wanrooy Transport met veertien dagen verlengd. Ook het voorarrest van drie andere verdachten, een 63-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden uit Oosterhout, en een 31-jarige man uit Rotterdam zijn verlengd. Eén van de verdachten, de Belgische vrachtwagenchauffeur, is vrijgelaten. Dat heeft het Landelijk Parket vrijdag aan Transport Online bevestigd.

De vijf verdachten werden maandag aangehouden na de vondst van 3.500 kilo cocaïne in een conatiner in de haven van Antwerpen. Het grootste deel van de cocaïne is in Antwerpen door de politie uit de container gehaald. De Nederlandse politie volgde het transport dat eindigde bij Van Wanrooy Transport in Oosterhout. Daar hield de politie maandag drie verdachten aan die net waren begonnen met het inspecteren van de lading. De Belgische chauffeur van de vrachtwagen werd ook opgepakt. In Woerden werd vervolgens een vijfde verdachte gearresteerd, een 31-jarige Rotterdammer.

Op verschillende locaties heeft de politie huiszoekingen verricht. Daarbij zijn onder meer administratie en gegevensdragers in beslag genomen.

De directeur van het transportbedrijf is in het verleden al eens verdachte geweest in een grote drugssmokkelzaak. Hij werd toen vrijgesproken.