Clicky

 
Transport Online - Voorarrest verlengd na dreiging in verband met cartoonwedstrijd

Voorarrest verlengd na dreiging in verband met cartoonwedstrijd

Voorarrest verlengd na dreiging in verband met cartoonwedstrijd
30-08-2018 17:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De rechter-commissaris heeft donderdag het voorarrest van een 26-jarige man met 14 dagen verlengd. De man wordt op dit moment verdacht van bedreiging met een terroristisch oogmerk, voorbereidingshandelingen van moord met een terroristisch oogmerk én opruiing.

Maandag 27 augustus plaatste de man een Facebookfilmpje waarin hij in het Urdu een aanslag leek aan te kondigen op de organisator van de cartoonwedstrijd van de PVV of op het parlementsgebouw. Hij riep ook anderen op hem daarbij te steunen.

De autoriteiten  namen deze dreiging zeer serieus. Er volgde direct een onderzoek dat op dinsdagochtend 28 augustus leidde tot zijn aanhouding op het Centraal Station in Den Haag. Bij zijn aanhouding was de man ongewapend en had hij een Pakistaans paspoort bij zich.

Het onderzoek is in volle gang en de man zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. In deze fase van het onderzoek moet het OM daarom terughoudend zijn met het verstrekken van informatie. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de man handlangers had.

Het OM begrijpt de informatiebehoefte rond deze zaak. Als het onderzoek het toelaat, zal het dan ook met meer informatie komen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden