Transport Online - 'Stunten met alcohol mogelijk verleden tijd'

'Stunten met alcohol mogelijk verleden tijd'

'Stunten met alcohol mogelijk verleden tijd'
30-08-2018 16:44 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil de mogelijkheid voor winkels om te stunten met alcoholische producten aan banden leggen. De maatregel zou deel moeten uitmaken van het Nationaal Preventieakkoord, waar momenteel over wordt gesproken, zeggen ingewijden na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws over een concept voor het akkoord.

Er bestaat al een wet die gemeenten in staat stelt stuntaanbiedingen met alcoholische producten van meer dan 30 procent korting tegen te gaan, maar die bevoegdheid wordt vrijwel niet gebruikt. Het idee is om die bevoegdheid landelijk te maken, zodat er een gelijk speelveld komt.

Over het preventieakkoord wordt al maanden gesproken, een definitieve versie ervan wordt in het najaar verwacht.

Een andere mogelijke maatregel is een minimumprijs, zegt een bron, maar daar zou dan eerst onderzoek naar moeten komen. Invoering van een minimumprijs voor alcoholische producten is nu niet aan de orde.

Ook indexatie van de accijnzen op alcohol is een van de voorgestelde maatregelen in het concept, om deze te laten meegroeien met de inflatie.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil nog niet ingaan op de maatregelen. Volgende week praat de brancheorganisatie voor supermarkten met de minister over het preventieakkoord.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen