Transport Online - Lage prijs melkproducten drukt winst FrieslandCampina

Lage prijs melkproducten drukt winst FrieslandCampina

Lage prijs melkproducten drukt winst FrieslandCampina
30-08-2018 10:25 | Financieel | auteur ANP

AMERSFOORT - De lage prijs voor melkproducten drukt de resultaten van FrieslandCampina. Het zuivelconcern, dat een gegarandeerde minimumprijs aan aangesloten boeren betaalt, zag de omzet het afgelopen halfjaar dalen. Ook het bedrijfsresultaat stond onder druk.

De omzet van FrieslandCampina zakte met 5,8 procent tot 5,7 miljard euro. Daarvan is 5 procent te wijten aan de verkoop van sappenproducent Riedel en wisselkoerseffecten. De winst ging met bijna een derde omlaag en kwam uit op 109 miljoen euro. Door de lage prijzen voor kaas, boter en melkpoeder slonken de marges. Wel zag FrieslandCampina verbetering van die prijzen in het tweede kwartaal.

Ook in Azië verloopt het moeizamer voor het zuivelconcern. Daar is veel concurrentie op de markt voor kindervoeding, wat de prijzen onder druk zet. De droogte in Noord-Europa heeft mogelijk in het vierde kwartaal invloed op de melkproductie. Door de droge periode is er minder veevoer beschikbaar en dat kan in de winter voor problemen zorgen. FrieslandCampina doet geen voorspellingen voor wat betreft de resultaten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions